[box_light]

På Torsdag lanserer Facebook «sitt nye hjem på Android», og alle rykter forventer lansering av en telefon produsert av HTC. Rykter om en HTC-telefon med kodenavn Myst har i lengre tid florert på nett, og det er angivelig denne telefonen som vil bli lasert på Torsdag med navnet HTC First i følge @evleaks.

[innholdsannonser]

Mellomklassemobil

Ryktene rundt telefonen sier at den vil kjøre en Snapdragon systembrikke med 1,5GHz Dual-core CPU, 1GB RAM, 4,3 tommers 720p skjerm, 5MP hovedkmera og 1,6MP frontkamera, 4G-støtte og 16GB lagringsplass. Med andre ord snakker vi spesifikasjonsmessig om en mellomklassemobil som i seg selv sannsynligvs ikke vil heve så mange øyenbryn.

Relatert: Flere bilder av den nye Facebooktelefonen dukker opp

Det interressante blir imidlertid hva Facebook har gjort med telefonen, og hvor dypt integrasjonen mot nettverket går. Nyhetsstrøm på hjemmeskjermen, Facebookmeldinger, Kamera-app fra facebook og kontaktliste basert på dine facebookvenner er ganske sikre kort, og det er nok integrasjon av disse og eventuelle andre funksjoner og applikasjoner som kan gi telefonen livets rett i markedet, selv om de i seg selv heller ikke er banebrytende nyheter og mye av dette allerede er tilgjengelig på alle telefoner, enten direkte eller via tredjepartsapplikasjoner.

Ikke første Facebookmobil fra HTC

HTC First er ikke første telefonen HTC har produsert og markedsført som Facebook-mobil. Den ikke alt for store suksessen HTC ChaCha er ett av de tidligere forsøkene, og hvorvidt HTC First blir en større salgssuksess kommer helt ann på om en enda dypere tilknytning til HTC vil få de mange facebookavhengige der ute til å velge disse funskjonene fremfor kraftig maskinvare og store skjermer.

[/box_light]