[box_light]

Sony lanserte nylig sitt nye flaggskip Sony Xperia Z, nå rapporterer flere brukere at  deres telefon uten forvarsel har sluttet å fungere. Telefonen slår seg av uten forvarsel, og lar seg ikke slå på igjen etterpå.

[innholdsannonser]

Sony: Vi har funnet feilen

Sony sier de har identifisert feilen som forårsaker problemet, og at en fiks vil komme med neste softwareoppdatering. De kan dog ikke gi noe tidspunkt for nor denne oppdateringen vil dukke opp. Et utsagn som har gjort enkelte Xperia Z kjøpere frustrerte, da de mener Sony burde få ut denne oppdateringen umiddelbart, slik at deres nye telefoner fungerer som de skal igjen. For Sonys del bør nok feilen fikses så fort som overhodet mulig dersom de ikke skal tape potensielle kjøpere på feilen.

Midlertidig løsning for enkelte

I mellomtiden har enkelte brukere lykkes med å få liv i telefonen igjen ved å gjøre en hard reset, ved å trykke inn strømknappen og volumknappen (opp) samtidig i ti sekunder. Denne midlertidige løsningen har imidlertid ikke fungert for alle. Andre brukere har rapportert at det hjelper å ta ut batteriet en stund, mens for enkelte har ingenting hjulpet.

Sony viste frem Xperia Z på CES 2013. Telefonen har en 5 tommer stor HD-skjerm (1080 x 1920), 1,5GHz Quad Core CPU (Qualcomm S4 Pro), 2GB RAM og 13MP kamera. Telefonen er IP-57 sertifisert, og tåler støv og vann. NFC og 4G er selvsagt på plass.

Relatert: Faktaside for Sony Xperia Z

[/box_light]