Da er seansen i New York over, og Samsungs nye flaggskip, Samsung Galaxy S4, er offisielt lansert. Lanseringen inneholdt ingen store overraskelser, da både design og spesifikasjoner var lekket ut godt i forveien av showet.1picpixel

[innholdsannonser]

Ikke overraskende startet showet med siste del av teaserserien vi har presentert tidligere, hvor Jeremy står opp den store dagen og frakter esken med Galaxy S4 til eventen, går gjennom ytterdøra og kommer inn på scenen. Etter litt «morsomheter» med seremonimester Will Chase gis ordet til JK Shin fra Samsung, som har en liten prat om Samsung Galaxy S4 og hvordan den kommer til å gi deg et nytt og bedre liv.

Design

Mobilfakta publiserte for noen dager siden bilder og en video lekket på et kinesisk diskusjonsforum som angivelig viste Galaxy S4. Etter presentasjonen ser vi at disse var ekte, og viste den faktiske S4. Med andre ord var det ingen store overraskelser på designfronten. Telefonen har i bunn og grunn samme design som forgjengeren og er fremdeles produsert i polykarbonat. For mange vil nok dette være en skuffelse, selv om det ikke burde kommet som noen stor overraskelse etter at Samsung senest på MWC for bare noen uker siden lanserte Galaxy Note 8.0 med akkurat samme designlinjer.

Relatert: Flere angivelige bilder av Galaxy S4 lekket
Relatert: Bilder av Galaxy S4 lekket på nett?

Maskinvare

Maskinvare var også akkurat som forventet på forhånd. En utgave leveres med Exynos 5 Octa systembrikke som kan by på 4 Cortex A-15 kjerner på 1,6 GHz pluss fore Cortex A-7 kjerner på 1,3GHz til lettere oppgaver, 2Gb RAM, 2600mAh batteri, versjoner med 16, 32 eller 64Gb lagring, LTE og NFC er alt på plass.

Den andre utgaven kjører en Qualcomm Snapdragon 600 systembrikke med 1.9GHz Quad-Core Krait CPU og Adreno 320 GPU. Øvrige spesifikasjoner er like mellom de to telefonene.

Vi har vært i kontakt med Samsung Norge for en bekreftelse på hvilken utgave som vil finne veien til Norske butikkhyller uten å få noe klart svar på dette enda. Grunnet LTE-støtte tyder det meste imidlertid på at det vil bli Snapdragon-versjonen som kommer hit.

Se faktasiden vår for mer dyptgående informasjon om maskinvare.

Skjerm

Nok en gang akkurat som forventet. Galaxy S4 får en fem tommer stor skjerm med full HD-oppløsning, noe som gir en pikseltetthet på 441ppi. Skjermen er imidlertid forbedret i forhold til S3, og selv om den fremdeles bruker et PENtile-panel er dette langt mindre merkbart på S4. Se sammenligning

Dual Camera og Sound and Shoot

Dual Camera lar deg bruke både hovedkameraet og frontkameraet samtidig. Dette lar fotografen være med på bildene ved å legge et lite bilde fra frontkameraet oppå hovedbildet. Sound and Shoot lar deg ta opp 5 sekunder med lyd, før eller etter at utløseren trykkes ned, og legge denne lydsnutten på bildet. Spørsmålet er hvordan dette skal fungere på noe annet enn telefonen og muligens Samsungs TVer osv.

Drama Shot og Eraser

Kameraet på Samsung Galaxy S4 er i stand til å ta inntil 100 bilder på 4 sekunder og sette sammen noen av disse til ett enkelt bilde. Eraser benytter på sin side alle bildene til å rydde opp i bakgrunnen. Ved å ta mange bilder kan du fjerne uønskede elementer eller personer som kommer inn i bildet, og de erstattes med bakgrunnen som egentlig skulle vært der. Denne funksjonen er lignende den Nokia lanserte for en stund siden i Lumia-serien.

S-Translate

Samsung Galaxy S4 har en innebygget oversettelsesfunksjon, som lar deg lese inn det du ønsker å oversette, for så at dette leses opp av telefonen på det ønskede språket.Når personen svarer oversettes dette som tekst av telefonen. S-Translate skjønner 9 språk (Norsk er dessverre ikke ett av dem), men for en engelskkyndig person kan dette allikevel være nyttig på reise. Språk som støttes er Engelsk, Tysk, Fransk, Italiensk, Portugisisk (Latinamerika), Spansk (Latinamerika), Koreansk, Kinesisk og Japansk.

Oversetteren fungerer også ved å ta bilder av tekst (f.eks skilt)

Home Sync

Home Sync er en skytjeneste med 1Tb lagringsplass. Opp til åtte brukere kan ha tilgang til denne og dele bilder og videoer. Dermed kan familien hjemme se feriebildene dine i det du tar dem om du ønsker. Home Sync pluggen til å koble til TV kobles til telefonen med NFC, og gir også mulighet til å videreformidle bildene på din TV til Galaxy S4 i full HD.

Andre funksjoner

Andre funksjoner inkluderer Smart Scroll og Smart Pause, som vi har skrevet om tidligere og fungerer som ryktene har antydet, ChatON videosamtaler, som lar deg bruke hovedkameraet sammen med frontkameraet for å dele omgivelsene dine med personen du chatter med, Group Play, som lar inntil 8 telefoner spille musikk synkronisert uten behov for nett-tilknytning, Air Gestures, som lar deg bla, skifte musikk etc ved å sveipe hånda foran skjermen og S Health, som sammen med tilleggsutstyr gjør S4 til en fullverdig trningskamerat.