Nokia har bekreftet at oppdateringen av eldre Lumia-modeller, som Lumia 800, til Windows Phone 7.8 er midlertidig utsatt. Microsoft har funnet noen mindre feil i oppdateringen, og jobber med å rette disse.

Feil i live-tiles

Oppdateringen ble opprinnelig rullet ut 31. Januar i år, men etter kort tid begynte rapportene om problemer med live-tiles funksjonen å dukke opp. Brukere opplever av live-tiles slutter å være live i det hele tatt, og at konstante forespørsler om oppdatering av disse tapper batteriet.

Kosmetiske endringer

Oppdateringen til Windows Phone 7.8 er i hovedsak kosmetisk og gir WP 7.5-brukere enkelte av funksjonene i Windows Phone 8, da WP8 ikke vil støttes av disse telefonene på grunn av endret arkitektur. Endringene omfatter bl.a. justerbar størrelse på live tiles, samt nye ikoner og oppstartsskjerm mer lik Windows Phone 8. I tillegg er antallet themes doblet, og en ny skjermlås tilgjengelig.

Det er enda ikke klart når feilene er fikset og oppdatering gjenopptas, eller når andre WP7.5-telefoner vil få tilgang til oppdateringen.

OPPDATERT 14.03.12

I følge The Verge er oppdatering til WP 7.8 nå gjenopptatt