Vi rapporterte i går at skjermbilder fra Samsungs kommende flaggskip, Samsung Galaxy S4, bekrefter ryktene om to nye skjermfunksjoner; Smart Scroll og Smart Pause. Nå viser det seg at skjermbildene slett ikke er fra en Galaxy S4, men snarere fra en Galaxy S3. Dette tyder på at også S3 vil få disse funksjonene når telefonen oppdateres til Android 4.2.1

1picpixel

En testutgave av enne firmwareoppgraderingen lekket allerede i Februar, men på det tidspunktet var det ikke snakk om disse funksjonene.

Det har imidlertid dukket opp et nytt sett skjermbilder som angivelig er fra Galaxy S4 på en Israelsk nettside (se nederst i saken), som viser et noe endret UI sammenlignet med tidligere modeller, og Samsungs nye Smarte skjermfunksjoner. Skjermbildene viser at Smart Scroll vil fungere ikke bare i nettleseren, men også i f.eks. meldinger og gmail.

Smart Scroll lar innholdet du leser scrolles automatisk, slik at du slipper å sitte å dra fingeren over skjermen etterhvert. Ryktene om hvordan dette skal gjøres er enten ved å følge vinkelen på hodet til leseren, eller øynene (på samme måte som Smart Stay holder skjermen påslått så lenge man ser på den). Hvordan det fungerer i praksis får vi garantert vite mer om når telefonen lanseres om noen dager.

Smart Rotation, som også er synlig i menyene på skjermbildene som har lekket, skal på sin side tilpasse skjermen til brukerens synsvinkel, mens Smart Pause automatisk pauser videoer dersom du ser bort, og fortsetter avspillingen når du igjen ser på skjermen.

 

galaxyS4UIshots