I følge mobil.bloggnett.no og ZDNet er det oppdaget en sikkerhetsfeil i Samsung Galaxy S III som tillater brukere å enkelt forbigå telefonens skjermlås.

Brukeren Sean McMillan har publisert fremgangsmåten for å gjenskape feilen, som er en variasjon av samme bug som ble oppdaget i Samsung Galaxy Note II for noen dager siden. Feilen på Galaxy Note II som ble oppdaget av Terence Eden gav imidlertid bare tilgang til å se hjemmeskjermen, ikke til å faktisk gjøre noe. På Galaxy S3 gir imidlertid samme feil full tilgang til telefonen.

1) På låseskjermen, trykk Nødanrop
2) Deretter trykker du Kontakter
3) Trykk på Hjem-knappen en gang
4) Like etter å ha trykket på Hjem-knappen, trykker du på strømknappen raskt
5) Hvis de lykkes, vil det å trykke på strømknappen igjen bringe deg til S3 startskjermbilde

I følge ZDNet klarte de å gjenskape feilen på en Galaxy S3 med Android 4.1.2 etter noen forsøk, men sier også at timingen nødvendig for å gjenskape feilen er vanskelig å få til på første forsøk.

Et kanskje enda større problem er dog det faktum at når feilen er gjenskapt en gang, slutter skjermlåsen å fungere i det hele tatt, og telefonen krever ikke lenger PIN, passor eller mønster når man slår på igjen skjermen.

En lignende feil ble også oppdaget i Apple iOS 6.1 forrige måned. Apple har erkjent denne feilen, og lovet at den skal rettes så fort som mulig.