[box_light]

En av de store snakkisene ved lanseringen av Samsung Galaxy S3 var funksjonen «Smart Stay», som gjør at skjermen på telefonen holdes påslått så lenge brukeren ser på den. For noen dager siden dukket de første ryktene om to nye smarte skjermfunksjoner i Samsung Galaxy S4 opp, og skjermbilder publisert av nettstedet SamMobile ser ut til å bekrefte disse.

De to nye funksjonene er Smart Scroll, som vi tidligere har omtalt, og Smart Pause.

Smart Scroll

Smart scroll gjør at nettsider automatisk scrolles mens du leser dem. De opprinnelige ryktene antydet at dette ville gjøres ved å følge øynene til leseren, men de nye skjermbildene antyder at kameraet vil følge hodet ditt og dets bevegelse nedover mens du leser på skjermen.

Hvor bra dette vil fungere dersom det bare baserer seg på hodets vinkel er usikkert, og undertegnede holder en knapp på at øynenes bevegelse også vil spille en rolle. Mer får vi nok uansett vite om en ukes tid, siden dette garantert kommer til å bli en av nyvinningene Samsung kommer til å vie tid til i presentasjonen.

Smart Pause

Smart pause lover å gjøre for videoer som Smart Stay gjorde for skjermen din. Den følger med på om du ser på skjermen mens du spiller av video, og pauser filmen automatisk om du ser bort, for så å spille videre når du ser på skjermen igjen.

Med disse to nye funksjonene fortsetter Samsung trenden med å lede an i innovasjonen innen mobilteknologi, og flere kommentatorer mener nå at Apple som tidligere har vært den store innovatøren innen smarttelefoner begynner å miste denne rollen.

 

Samsung Galaxy S4 lanseres på en tilstelning i New York 14.03.13

[/box_light]