Salget av Sonys toppmodell Xperia Z har fått en god start siden lanseringen i flere ledende europeiske markeder mandag i følge Calum MacDougall, merkedsføringssjef for Xperia hos Sony.1picpixel

«Vi har sett veldig gode forhåndsbestillingstall», sa McDougall i et intervju på Mobile World Congress. «Vi hadde første beholdning tilgjengelig på Sony Store i Berlin og solgte dem ut i løpet av to timer.»

Xperia Z som kom i salg i Japan forrige måned og nå er tilgjengelig i 60 land, har veiledende pris på € 649 (ca 4850,-), og er en del av det Japanske elektronikkkonsernets strategi for en større andel av smarttelefonmarkedet.

«Den (Xperia Z) solgte over 150.000 enheter i sin første uke i Japan, og tok en 24 prosents markedsandel med en gang.» sa McDougall. «Det kan være litt for tidlig å si noe sikkert, men de første tegnene en veldig positive.»

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Likevel møter telefonen sterk konkurranse fra allerede etablerte modeller fra Apple og Samsung. Sonys andel av mobilsalg i fjerde kvartal var på 1,7 prosent, sammenlignet med Samsungs 22,7 prosent og Apples 9,2 prosent, ifølge konsulentselskapet Gartner.

Sony lanserte også Xperia Z Tablet i Barcelona, markedsført som støv og vanntett. Nettbrettet er bare 6,9 ​​millimeter tykt, veier 495 gram, har 10,1-tommers skjerm med høy oppløsning, og vil komme i salg denne våren.
Nettbrettet skal være en direkte utfordring til Apple, som har dominert tablet-markedet, selv om mindre og billigere Android-baserte tabletter har også vunnet markedsandeler.

«Mange har prøvd og feilet å konkurrere med iPad i premiumsegmentet, og ved første øyekast, er det vanskelig å se hvordan Sony forventer å oppnå dette.» sa David McQueen,  telekom og medieanalytiker hos Informa.

Sony Mobile annonserte også nylig et samarbeid med operatøren Telefonica om å utvikle smarttelefoner rettet mot vekstmarkeder drevet av Mozillas nye Firefox OS. På spørsmål om Sony kommer til å lansere en Windows-basert smarttelefon, ønsket ikke McDougall å svare direkte. «Produktene vi kommer til å lansere første halvår i år er Android-basterte produkter. Men vi ser selvsagt alltid på ulike operativsystemer.»

[zperiazcontentvideo]