Samsung har offisielt annonsert at de planlegger å fusjonere sitt BadaOS sammen med Tizen, et Linux-basert operativsystem med åpen kildekode basert på MeeGo.

Det koreanske nettstedet Yonhap rapporter (via TheVerge) at Bada og Tizen slås sammen så snart Samsung er klare til å levere telefoner basert på Tzien. Nettstedet siterer Hong Won-Pyo, direktør i Samsungs Media Solutions Center og legger til at fusjonen vil være mer som en overgang, og at Tizen telefoner vil være i stand til å kjøre Bada apps, mens Bada-telefoner ikke vil kunne oppgraderes til Tizen.

I mellomtiden, ifølge en rapport fra CNET, forventes det at Samsung vil slippe sin første Tizen-baserte smarttelefon i juli eller august. Rapporten legger også til at Samsung vil annonsere telefonen i løpet av Mobile World Congress 2013.

Mens Tae Jin Kang i Samsung Media Solution Center, allerede i et intervju under CES2012 antydet sammenslåingen av de to mobile operativsystemene, valgte Samsung og andre medlemmer av Tizen Association å tone det ned, og i en uttalelse til AllthingsD ble det sagt at Samsung og andre medlemmer av Tizen Association ikke hadde gjort en endelig beslutning om hvorvidt Bada og Tizen skulle fusjoneres.

Samsung lanserte Bada OS med Samsung Wave i på MWC2010. Samsung lansert fire andre telefoner med Bada OS under Wave-navnet, men operativsystemet klarte ikke å få oppmerksomhet fra utviklere og brukere, spesielt etter Samsung oversvømmet markedet med Android-baserte smarttelefoner.