Som forventet lanserte HTC i ettermiddag sitt nye flaggskip, HTC One, på en pressekonferanse i New York. Dette er telefonen HTC håper skal føre dem tilbake mot tidligere storhet.1picpixel

Maskinvaren

HTC One kjører en Qualcomm Snapdragon 600 systembrikke med firekjerners 1,7GHz Krait 300 prosessor, Adreno 320 GPU og 2GB RAM. Skjermen som er på 4,7 tommer, skilter med 1080p oppløsning, noe som gir en pikseltetthet på smått imponerende 469ppi. Dette er mer enn Samsung Galaxy S4 forventes å ha, og langt mer enn Apple iPhone5.

Operativsystemet er Android 4.1.2 Jelly Bean, og har fått siste utgave av HTC Sense. Det var av mange forventet at HTC One skulle har Android 4.2 fra starten av, noe som med andre ord ikke skjedde. HTC sier dog at oppdateringen er i arbeid og vil dukke opp etter ganske kort tid.

Telefonens dimensjoner er 137,4 x 68,2 x 9,3 mm og vekten 143 gram, sammenlignet med HTC One X er dette en ørliten smule større og tyngre (134,4 x 69,9 x 8,9 mm og 130 gram)

HTC Sense

I Androids ungdomsår gav Sense telefonene til HTC en fortrinn over mange av konkurrentene, ved å fylle hull og mangler i et heller skranglende Android-grensesnitt, og ikke minst ved å se langt bedre ut. Etter som Android har blitt bedre og mer strømlinjeformet har imidlertid Sense begynt å føles gammelt og utdatert, noe HTC nå satser stort på å forbedre.

I korte trekk har siste generasjon Sense fått renere og flatere grafikk, og den noe glorete brukeropplevelsen fra tidligere utgaver er borte. Mest fremtredende er nok imidlertid endringene på hjemmeskjermen, som har blitt helt ny. Den klassiste HTC-klokka er borte, og hjemmeskjermen har nå fått hva HTC kaller BlinkFeed. BlinkFeed minner mye om flipboard, og samler nyheter, twitter og facebook-feeds på hjemmeskjermen.

558155_10151730251813084_1494774091_n_verge_super_wide

Design

I motsetning til HTCs tradisjonelle designlinjer med avrundede kanter og gummibelagt bakdeksel, har HTC One fått et unibody aluminiumschassis med langt skarpere kanter, og et design som nok vil få mange til å umiddelbart tenke på Apples telefoner. Et annet fremtredende element i telefonens design er stereohøyttalerne over og under skjermen på telefonen. Høyttalerne er Beats Audio-sertifisert, og med tanke på plasseringen spesielt beregnet for når bruker sitter med telefonen i landskapsposisjon og f.eks. ser film.

4MP «UltraPixel» Kamera

Ett punkt som utvilsomt vil få mange brukere til å reise et øyenbryn er kameraet på «bare» 4 megapiksler. Kamera og mobilprodusenter har over mange år gjennom megapikselkrigen gitt den jevne forbruker inntrkk av at megapikseltallet alene er hovedmålet på hvor godt et kamera er, noe som i mange tilfeller kan være svært misvisende.

Selv om kameraet, som HTC kaller UltraPixel Camera «bare» har 4MP, skal man merke seg at telefonen har fått større sensor enn normalt, og at hver enkelt piksel på sensoren til HTC One dermed er vesentlig større enn i de fleste mobilkameraer med høyere antall megapikser. Dette gjør at man får mindre bildestøy og bedre ytelse i dårlig lys.

Kameraet har også optisk bildestabilisering, og den nye funksjonen HTC Zoe, som fortsetter å registrere bildeinfo selv etter at du har sluppet utløseren. Dette gir en del muligheter som f.eks. at man kan fjerne tilfeldige forbipasserende i bakgrunnen.
17702_10151730251803084_80510704_n_verge_super_wide

Ikke minnekort

Når det kommer til lagring har, dessverre, HTC også denne gang valgt å ikke gi telefonen plass til ekstra minnekort, og du må klare deg med den innebyggede lagringen på 32 eller 64GB. For folk flest vil nok dette være rikelig, men mange vil uansett se på manglende støtte for minnekort som et minus.

Så blir det store spørsmålet; Kan HTC One hjelpe HTC tilbake til toppen? Det er ingen hemmelighet at den tidligere giganten har mistet enormt mye av sin markedsandel til hovedsaklig Samsung de siste par årene, og med en lansering av nettopp Samsung Galaxy S4 om under en måned er det nok en gang duket for krig.