[box_light]

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) og GlobalFoundries skal angivelig være klare for å ta i bruk 20nm produksjonsteknologi og begynne masseproduksjon av ARM-prosessorer basert på denne neste år.

[innholdsannonser]

Høyere ytelse, lavere forbruk

Dagens kraftigste prosessorer, som for eksempel Snapdragon 800 og Tegra 4i, er basert på 28nm, og oppnår makshastigheter på 2,3GHz.

Skiftet til 20nm produksjonsteknologi skal angivelig gi opp til 30% høyere ytelse kombinert med 25% lavere strømforbruk. Dermed bør vi i løpet av 2014 se mobilprosessorer som passerer 3GHz med tilsvarende eller bedre batterilevetid enn dagens toppmodeller.

Økende press fra Intel

Samtidig har produsentene av ARM-baserte brikker større og større press på seg etterhvert som Intel involverer seg mer og mer i mobilmarkedet. For en uke siden lekket angivelige skjermbilder fra AnTuTu hvor en hittil ukjent enhent drevent av Intels nye Bay Trail-brikke klokket til 1,1GHz med en score som smadrer alle tidligere resultater med hele 43416 poeng. Bay Trail-brikken skal kunne klokkes opp til 2,1GHz.

Skjermbildene er så langt ikke bekreftet på noen som helst måte, men dersom de stemmer, og Intels brikke oppnår omentrent 65% høyere ytelse enn den ARM-baserte Exynos-brikken i Galaxy S4 allerede med en klokkehastighet på 1,1GHz vil den klokket til maks tilby ytelse som til nå er uhørt i mobilverdenen.

antutu-baytrail

[/box_light]