HTC har nå i stillhet annonsert det internasjonale versjonen av HTC Butterfly J som ble lansert i Japan for to måneder siden. HTC Butterfly blir HTCs første telefon med full 1080p HD-oppløsning.

Maskinvaren i HTC Butterfly

HTC Butterfly har en 5 tommer stor Super LCD 3-skjerm med full HD-oppløsning, som beskytter av Corning Gorila Glass 2. Systembrikken er en Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 SoC med quad-core 1.5GHz Krait CPU og Adreno 320 GPU, 2GB RAM og 16GB internminne. Telefonen har ikke støtte for ekstra minnekort, noe som vil være et minus for mange.

Kameraet

HTC Buttefly vil komme med et hovedkamera på 8MP, i tillegg til et 2,1MP frontkamera som også skal kunne ta opp video i full HD. Hovedkameraet har et 28mm objektiv, blender f/2 og bakbelyst sensor for bedre ytelse i gårlig lys. Som andre toppmodeller fra HTC har telefonen egen bildebehandlingschip, som skal gi raskere bildebehandling, og null lukkerforsinkelse. Blitsen på kameraet har også 5 styrkenivåer, som stilles automatisk basert på avstanden til motivet du fokuserer på.

Trolig Android 4.1

Det er selvsagt GPS på plass med både A-GPS og GLONASS, Bluetooth 4.0, NFC og Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Telefonen får et 2,020mAh batteri og vil trolig bli levert med Android 4.1 Jelly Bean. HTC har imidlertid ikke annonsert spesifikt hvilken Android-versjon telefonen vil kjøre ved lansering.