[box_light]

Nokia har nettopp annonsert en ny minstemann i Lumiafamilien, Nokia Lumia 620, rettet spesielt mot unge brukere i formspråk og fargevalg.

[innholdsannonser]

Maskinvaren i Lumia 620

Telefonen kommer med S4 Snapdragon chipset, dual-core Krait 1GHz CPU, Adreno 305 GPU og 512MB RAM. Ytelselsmessig bør med andre ord telefonen være helt på høyde med andre telefoner i samme prisgruppe, og vel så det. Det er 8GB internminne på telefonen, og du har støtte for å utvide dette med et microSD-kort.

Skjerm og Kamera

Lumia 620 har fått en 3,8 tommers skjerm med samme ClearBlack-teknologi som størebrødrene Lumia 820 og Lumia 920. ClearBlack-skjermene skal i følge Nokia gi både bedre fargegjengivelse og kontrast enn vanlige mobilskjermer. Skjermen har en oppløsning på 800×480 piksler (WVGA), noe som gir en pikseltetthet på ca 245 ppi.

Telefonen har fått et hovedkamera på 5MP med LED-blits, og et frontkamera for videosamtaler (VGA). Med hovedkameraet kan du spille inn video i 720p.

Software og funksjoner

Som andre Lumia-telefoner har Lumia 620 fått Nokias «Drive»-applikasjon, som gir telefonen offline GPS-navigasjon med stemmeguiding. I tillegg får du tilgang til Nokias streamingtjeneste for musikk. Ellers kommer Lumia 620 med Wi-Fi a/b/g/n, GPS, 2G og 3G med HSDPA. Telefonen har ikke 4G-støtte.

Telefonen kommer i flere farger; limegrønn, oransje, magenta, gul, turkis, hvit og sort. Prismessig vil telefonen sannsynligvis ligge midt på treet, rundt 2-3000 kroner, og forventer lansert på markedet i Europa Q1 2013.

[/box_light]